Така функционира нашата услуга

Изберете електронска вињета

Внесете ја категоријата на возилото и бројот на регистарските таблички.

Платете безбедно онлајн

Платете патарина онлајн едноставно и безбедно.

Продолжете да возите релаксирано

Електронската вињета ја добивате веднаш преку меил или преку СМС.
1

Регистрирање на возилото


Во првиот чекор ги давате информациите за Вашето возило. Освен бројот на Вашите регистарски таблички треба да ја наведете и државата во која е регистрирано. Системот Ве води во текот на регистрирањето на Вашето возило.

Во неопходните информации спаѓа на пр. бројот на регистарските таблички или категоријата на возилото (ПМВ, приколка, автобус или сл.).
2

Изберете електронска вињета


Во вториот чекор ја избирате саканата вињета. Можете да избирате различни периоди на важност на вињетата, како на пр. 10 дена или 1 година. Во зависност од земјата, понудени се различни периоди на важност.

Доколку не сакате да отпатувате на самиот ден на регистрирањето туку подоцна, можете да си изберете датум од кој ќе важи електронската вињета (датум на почеток).

Платете онлајн и тргнете


Во последниот чекор ги плаќате таксите. Цената за услугата за регистрација зависи од избраниот период на важност на е-вињетата. Вкупната цена што треба да се плати се пресметува и се прикажува за време на процесот на регистрација.

Можете да платите преку PayPal и со сите вообичаени картички. По плаќањето, Вашата регистарска табличка ќе биде регистрирана за само неколку моменти.
Ви посакуваме безбедно возење!

Ве молиме имајте предвид дека откако Вашата вињета ќе биде успешно регистрирана, веќе не е можно да се повлечете од договорот. Дополнителни информации може да најдете тука.